Logistika

Vytváříme přepravní síť i pro neziskový sektor ✌️

7. 4. 2022

Jsme Liftago. Budujeme sdílenou přepravní síť pro lidi a zásilky a pomáháme tak vytvářet plynulejší a efektivnější městskou dopravu. Jsme tu pro vás vždy, když potřebujete bezpečné a spolehlivé taxi, rychlého kurýra nebo třeba doručit objednávku z e-shopu. A jsme tu i pro ty situace, kdy je potřeba podat pomocnou ruku.

Jsme rádi, že můžeme přitočit volant k dílu a pomáhat tam, kde je to momentálně nejvíce potřeba. Ve spolupráci s Potravinovou bankou pro Prahu a Středočeský kraj začínáme rozvážet prostřednictvím naší sdílené přepravní sítě potravinové balíčky lidem v nouzi. Závoz bude probíhat přímo do domovů lidí, kteří se vlivem životních okolností ocitli v tíživé situaci, a ačkoliv je pro ně potravinová pomoc důležitá, vyzvednutí potravinového balíčku na centrále je pro ně nereálné. 

„Společně s potravinovou bankou jsme našli způsob, jak dlouhodobě pomáhat a využít přitom naši unikátní technologii a know-how. Potravinová banka tak může velmi rychle zavážet velké množství potravinové pomoci potřebným s minimem koordinace a plánování. Algoritmus Liftaga vždy přivolá odpovídající počet řidičů a každý rozveze 10-20 balíků s potravinami po té nejefektivnější trase. Věříme, že po úvodním pilotu budeme spolupráci v neziskovém sektoru dále rozšiřovat,“ říká Jakub Mazal, náš šéf růstu.

Ukázka jedné z tras s potravinovými balíčky

Reálná trasa, během které jsme rozvezli se 100% úspěšností balíčky na 21 adres:

Pokud vás zajímá více, mrkněte na jednu z následujících reportáží: